Rooster Amsterdam

Rooster Amsterdam geopend

Tagged with:

Donderdag 18 juni 2015 opende aan de Wittenkade 190-192 Rooster Amsterdam. De locatie, voorheen bekend als Brug 132, kent een rijke horeca geschiedenis. Veel buurtbewoners herinneren zich nog Café de Drie Anna’s (jaren ’50 – 2001) of Tapasbar El Quijote (2001 – 2006). Rooster (gewoon op z’n Nederlands) is een moderne, maar toch warme bar/brasserie waarin alle goede elementen van haar voorgangers terugkomen. Een gezellige bar met een duidelijke buurtfunctie, een toegankelijk restaurant met een wisselende en betaalbare menukaart of een fijne plek om onder het genot van een hapje en drankje even tot rust te komen of te werken. Uniek is en blijft het terras met bij mooi weer gegarandeerd de hele dag zon. De link met het verleden wordt benadrukt door de fotowand met zwart-wit foto’s uit de buurt, de warme uitstraling door het gebruik van natuurlijke materialen zoals kurk en hout en de moderne twist door gebruik van metaal, eigentijdse verlichting en meubilair.

Samen met Wijnkoperij de Gouden Ton selecteerde Rooster een gevarieerde wijnkaart waarvan diverse wijnen zowel per glas als per fles te bestellen zijn. Op speciaal verzoek van verschillende buurtbewoners is ook een lichtzoete Castelvecchio uit Italië toegevoegd. Op de tap vindt men naast Heineken pilsener Vedett IPA, Vedett White en La Chouffe. Daarnaast zijn nog verscheidene speciaalbieren op de fles verkrijgbaar en kan men onder andere kiezen uit een viertal Gin & Tonics.

Voor de lunch serveert Rooster naast een uitsmijter of clubsandwich verscheidene luxe broodjes (wit, bruin of glutenvrij) zoals bijvoorbeeld een broodje kip, avocado en spekjes of broodje huisgemaakte makreelsalade met rode ui, tomaat en kappertjes.

Verder staan op het menu diverse salades, een Rooster burger, vegetarische burger, maar ook een klassieke steak tartaar, ossenhaas en op de huid gebakken zalm met witte asperges. Uiteraard mogen ook keuzes voor de kinderen niet ontbreken.

Een selectie warme snacks uit de keuken van Oma Bob’s en planken met gevarieerde assortimenten kaas of vleeswaren maken de kaart compleet.

Eigenaren Arend van den Brink en Herman van de Vliet willen naast de combinatie van de locatie, sfeer, het menu en toegankelijke prijs vooral verschil maken in persoonlijke service en de relatie met (vaste) gasten. Beiden beëindigden recent hun carrière in de (internationale) hotellerie om een gezamenlijke droom waar te maken en dagelijks aanwezig te zijn in Rooster Amsterdam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
UA-63830148-1